Forumregels

Onderstaande regels zijn samengesteld door de forumbeheerders van Digitaal Fotoforum wfcFOTOvisie Digital Photography Forum -- Digitale fotografie voor iedereen. Dutch-Belgian Online Photo Community., de regels gelden voor iedereen die gebruik maakt van dit forum. Onderstaande regels zijn samengesteld om het forum leuk te houden voor alle leden en bezoekers.

 1. Er mogen alleen foto's worden geplaatst die door jou zelf zijn gemaakt.
  Schokkende, pornografische of foto's van blote kinderen zullen worden verwijderd.
 Close-ups van nestfotografie zullen eveneens worden verwijderd.

  Je mag 1 topic ter beoordeling per dag openen. Hierin mogen maximaal 6 foto’s staan, mits het om een serie gaat. Gelieve de foto's te voorzien van een volger.

  Plaats alleen foto’s die door jou gemaakt zijn.
  Plaats géén (andere) foto in een onderwerp dat iemand anders heeft opgestart. Je haalt hierdoor de aandacht weg van het werk van de topic starter, en dat kan leiden tot conflictsituaties.
  

Bewerkingen plaatsen van het werk van de topic starter (mits hij/zij daar toestemming heeft gegeven) mag natuurlijk wel om je commentaren duidelijker te maken.

  Wanneer je een update van je foto plaatst, laat dan de originele foto staan. Zo blijven de eerste reacties toetsbaar op de originele foto, en is het verschil tussen de originele post en de update ook te beoordelen.
  De exif van de foto wordt automatisch gegenereerd op voorwaarde dat de foto als "bijlage" wordt geüpload.
  Je kan je foto’s direct naar het forum uploaden om ze voor andere gebruikers zichtbaar te maken. Nadat je een bestand (foto) hebt toegevoegd, moet je het nog “inline” plaatsen om correct te zijn.


  Alternatief uploaden (niet aanbevolen). Met behulp van de IMG-functie zorg je ervoor dat de foto(‘s) onmiddellijk voor iedereen zichtbaar is in het topic dat je aanmaakt.
  Plaats dus géén link naar je hele website of naar een pagina van je website waar de foto staat die je wilt laten zien.
  Je kan ze echter ook vooraf ergens anders online te plaatsen, bij een fotogalerijprovider (zoals Flickr, Fotopic, Picasa, PBase…) of op je eigen webspace (bv. bij je internetprovider).
  Aanbevolen: http://imgur.com/. Na het uploaden dient men de code "BBCode (message boards & forums)" te kopiëren en te plakken op de plaats van de IMG-functie.
  Opgelet met IMG-upload worden geen exif-gegevens gegenereerd. (voeg die in dit geval manueel toe

  2. Probeer zoveel mogelijk de foto's te plaatsen in het juiste subforum.

  Daar wij de kwaliteit boven kwantiteit nastreven verzoeken wij alleen je beste foto's te plaatsen.
  De forumleiding houdt zich altijd het recht voor om topics met foto's te verplaatsen naar een ander subforum.
  Alle foto’s die worden gepubliceerd hebben auteursrecht. De foto’s blijven te allen tijden eigendom van de fotograaf.
  Het moedwillig verwijderen van een groot deel van je foto's in beoordelingstopics geeft het team het recht om je account te verwijderen.
  #